Talent on Campus

Vicent Fonollosa Pla's picture
 
User info Wrapper
image
User info

Dr. Vicent
Fonollosa Pla

Dr.
Vicent
Fonollosa
Pla

Soc Consultor Sènior de Medicina Interna a la Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Centers Info

Belongs to the institutions

General Hospital

Doctor
Internal Medicine
Location
Curriculum

Currículum

Formació:

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat  Autònoma de Barcelona (UAB)  l’any 1975. Doctor en Medicina per la UAB. Especialista en Medicina Interna per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona. 

Activitat Assistencial:

Consultor Sènior de Medicina Interna (Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques) de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron (HVHB) de Barcelona. Ha estat coordinador de la Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques a HVHB i responsable del Gabinet de Capil·laroscòpies de HVHB.

 Activitat Docent/Acadèmica:

Catedràtic d’Universitat (Facultat de Medicina-UAB). Degà de la Facultat de Medicina de la UAB. Ha estat Vicedegà de Docència de la Facultat de Medicina (UAB), Coordinador de la Unitat Docent Vall d’Hebron i Director del Departament de Medicina (UAB). Coordinador del 3er curs del Grau de Medicina. Responsable de l’assignatura Fisiopatologia i Semiologia Clínica de tercer curs en el Grau de Medicina i a la UDHVH. Responsable de l’assignatura Medicina i Cirurgia I (Reumatologia i Malalties Autoimmunes Sistèmiques) de 4t curs  en el Grau  de Medicina i a la UDVHV. Responsable de l’assignatura: Practiques Clíniques Mediques de 4t i 5è curs. Responsable de l’assignatura: Pràctiques en Departaments i Serveis Hospitalaris. Responsable de l’assignatura: Bases Biològiques de la Patologia (Grau de Ciències Biomèdiques de la UAB (UDHVH); Director de la Diplomatura: “Actualització diagnòstica i terapèutica de les malalties més prevalents a la comunitat”.

 Activitat investigadora:

L'activitat investigadora s'ha centrat fonamentalment en el marc de les malalties autoimmunes sistèmiques i en particular en la malaltia esclerodèrmica, tant en la seva vessant bàsica com en la clínica. Per al seu desenvolupament s'han obtingut diverses ajudes de caràcter competitiu el que ha generat una notable producció científica. El cos de la recerca pot concretar-se en més de 200 publicacions en revistes indexades, 28 capítols de llibres i 25 tesis dirigides. Coordinador nacional de la Línia de Recerca sobre esclerodèrmia dins del Grup de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de la Societat Espanyola de Medicina Interna i Director Científic del Registre Nacional de malalts amb esclerodèrmia (RESCLE).

Altres institucions

Altres institucions amb les quals està vinculat

President de la Societat  Catalanobalear de Medicina Interna;  Membre del European Consortium on Systemic Sclerosis Genetics; Membre de diferents consells editorials i revisor de diverses revistes biomèdiques. 

Premis entre d’altres: Premi “Farreras-Valenti” Premi “Joan Vivancos”, Premi “Josep Font i Premi a l“Excel·lència Professional en la Categoria Medicina Hospitalària del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

 
Noticies relacionades
Related professionals
Dr. Luis
Coronel Tarancón
Doctor
Internal Medicine, Rheumatology
Sra. Ana Elena
Ruiz Alcaraz
Nursing Supervisor
Internal Medicine
Dra. Cristina
Soler Lladó
Doctor
Internal Medicine
Dr. Josep
Pardos
Dr. Alfredo
Guillén del Castillo
Sra. Lidia
Iñigo Cruces
Nurse
Internal Medicine