Talent on Campus

Alfredo Guillén del Castillo's picture
 
User info Wrapper
image
User info

Dr. Alfredo
Guillén del Castillo

Dr.
Alfredo
Guillén
del Castillo

Sóc metge adjunt del Servei de Medicina Interna i professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Desenvolupo la meva activitat mèdica a la planta d'hospitalització així com en la Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, atenent pacients amb esclerodèrmia tant en consultes externes com en pacients ingressats.

Centers Info

Belongs to the institutions

General Hospital

Doctor
Internal Medicine
Location

Vall d'Hebron Research Institute

Researcher
Systemic Diseases
Location
Curriculum

Currículum

Sóc llicenciat en medicina per la Universitat de Navarra i l'any 2013 vaig concloure la meva formació com a especialista en Medicina Interna a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona. El 2013 vaig completar una estada formativa d'investigació clínica en esclerodèrmia al Centre for Rheumatology, Royal Free Hospital, amb el professor Christopher Denton (Londres, Regne Unit).

En finalitzar la residència vaig treballar en el Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. L'any 2015 vaig rebre el premi Joan Vivancos de la Societat Catalanobalear de Medicina Interna. Vaig obtenir una beca Predoctoral de Formació en Investigació en Salut (PFIS) de l'Institut de Salut Carlos III, i em vaig doctorar per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2017. He fet diversos treballs de recerca en el camp de l'esclerodèrmia, enfocant-me principalment en els factors pronòstics associats al curs clínic de l'afecció pulmonar. Sóc investigador principal i subinvestigador de més de 10 assaigs clínics de gran impacte internacional en esclerodèrmia, i autor de més de 35 articles científics sobre aquesta malaltia.

Sóc membre col·laborador del Registro Español de pacientes con Esclerodermia (Registro RESCLE), del Grupo de Enfermedades Autoinmunes Sistémicas (GEAS) de la Societat Espanyola de Medicina Interna, del Young Investigators Group del grup EUSTAR (The European Scleroderma Trials and Research group), participant com a coautor del curs online del grup EULAR (The European League Against Rheumatism) / EUSTAR d'esclerosi sistèmica i assessor d'ofici de la World Scleroderma Foundation (WSF).

Participo activament en la difusió de l'esclerodèrmia i de la videocapilaroscòpia, impartint cursos de formació com a coordinador del Curs Online Bàsic en capilaroscòpia de l'Escola de capilaroscòpia del grup GEAS. Així mateix he participat en la formació a altres professionals i en jornades de pacients de l'Associació Espanyola d'Esclerodèrmia (AEE), difonent entre els pacients i familiars el coneixement, la investigació i els avenços en el tractament de l'esclerodèrmia.

 
Noticies relacionades
Related professionals
Dr. Luis
Coronel Tarancón
Doctor
Internal Medicine, Rheumatology
Sra. Ana Elena
Ruiz Alcaraz
Nursing Supervisor
Internal Medicine
Dr. Josep
Pardos
Dr. Vicent
Fonollosa Pla
Doctor
Internal Medicine
Dra. Cristina
Soler Lladó
Doctor
Internal Medicine
Sra. Lidia
Iñigo Cruces
Nurse
Internal Medicine