Talent on Campus

Thais Ballabriga Córdoba's picture
 
User info Wrapper
image
User info

Sra. Thais
Ballabriga Córdoba

Sra.
Thais
Ballabriga
Córdoba

Sóc Educadora Social i Treballadora Social amb més de dotze anys d’experiència en addiccions amb persones drogodependents i Patologia Dual. Referent del Programa suprasectorial de Reducció de Danys (REDAN) que pertany al Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències Vall d’Hebron, Secció d’Adiccions i Patologia Dual (SAPD) del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Centers Info

Belongs to the institutions

General Hospital

Social Assistant
Psychiatrics
Location
Curriculum

Currículum

Diplomada en Educació Social en 2006 per la Universitat de Barcelona i Graduada en Treball Social en 2020 per la Universitat Internacional de la Rioja. Amb experiència de més de quinze anys, els últims dotze en l’àmbit de les adicions, treballant en el CAS Vall d’Hebron en l’àmbit de salut mental, addiccions i Patologia Dual. 

Gran part de l’activitat educativa realitzada en el Programa de Reducció de Danys (REDAN) del servei, programa destinat principalment a persones en consum actiu de drogues que necessiten atenció social i sanitària donada la seva situació de vulnerabilitat i exclusió social. El Programa REDAN es troba integrat al Centre d’Atenció i Seguiment a les drogodependències, i consta de quatre serveis: Espai educatiu ‘Caliu i cafè’, Programa d’Intercanvi de Xeringues (PIX), espai de venopunció assistit, i servei de dutxes i rober.  

Les Educadores Socials formem part de la Unitat de Treball Social, sent part integrant de l’equip multidisciplinari i intervenint en altres programes i propostes del CAS Vall d’Hebron realitzant tallers comunitaris entre altres activitats de caire educatiu i social. Col·laborem amb la Subdirecció General de Drogodependències i l’Agència de Salut Pública en la implementació de Programes com el de prevenció del contagi de l’Hepatitis C i el VIH i el Programa de prevenció i atenció en Sobredosi, sent així formadora de prevenció de riscos de sobredosi a professionals, pacients i familiars del CAS Vall d’Hebron. 

La docència i la investigació també formen part de la tasca diària, fent formacions i sent formadora d’àrees específiques del servei i de l’àmbit; participant en diferents congressos internacionals i nacionals de Patologia Dual amb ponències i publicacions; i col·laborant en els seminaris formatius als alumnes de medicina UAB. Sóc membre de la Comissió d’Educadors socials en Drogodependències de Catalunya, en la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut, un espai de trobada, reflexió i discussió on s’intercanvien, es comparteixen i es coordinen experiències i nous projectes de l’educador/a social en l’àmbit de les drogodependències.

group_container
Perfils XXSS

Xarxes socials

 
Noticies relacionades
Related professionals
Dr. Josep Antoni
Ramos Quiroga
Head of Department
Psychiatry
Lead Researcher
Psychiatry, Mental Health and Addictions
Psychiatrics
Dra. Gemma
Parramon Puig
Head of Section
Psychiatry
Sra. Mercedes
Rodríguez Fernández
Sra. Gloria
Gálvez Hernando
Head of Unit
Social Work
Dr. Marc
Ferrer Vinardell
Head of Section
Psychiatry
Lead Researcher
Psychiatry, Mental Health and Addictions
Sra. Anna
Beneria Gonzàlez
Psychologist
Psychiatrics
Sra. Marta
Sorribes Puertas
Psychologist
Psychiatry
Dra. María Sonsoles
Cepeda Diez
Dra. Maria Pilar
Lusilla Palacios
Dra. Mar
Ramos Gascon
Sra. Marta
Perea Ortueta
Psychologist
Psychiatry
Dra. Amanda
Rodriguez Urrutia
Researcher
Psychiatry, Mental Health and Addictions
Dra. Elena
Ros Cucurull