Talent on Campus

Maria Elisabet Monterde Ochoa's picture
 
User info Wrapper
image
User info

Sra. Maria Elisabet
Monterde Ochoa

Sra.
Maria Elisabet
Monterde
Ochoa

Sóc Educadora Social i Treballadora Social especialitzada en drogodependències i Patologia dual, amb dotze anys d'experiència laboral en l'àmbit. Des de fa més de deu anys formant part de l'equip de l'Hospital Vall d'Hebron. Concretament ens trobem al CAS Vall d'Hebron, on gestionem amb altres professionals de l'equip multidisciplinari el programa suprasectorial de Reducció de Danys (REDAN) i venopunció assistida.

Centers Info

Belongs to the institutions

General Hospital

Social Assistant
Psychiatry
Location
Curriculum

Currículum

Diplomada en Educació Social i Treball Social entre el 2005 i el 2009 per l' EUTSES Ramon Llull. També Graduada Superior en Integració Social del 2003 al 2005. A partir de l'any 2004 comença la meva carrera professional i laboral a diferents sectors de l'àmbit social, com protecció a la infància o dones en situació de vulnerabilitat social, però és en l'àmbit de les drogodependències on m'especialitzo a través de l'experiència laboral i la formació continuada en diferents àrees d'intervenció específiques d'aquest àmbit. Estic formada en entrevista motivacional per la GETEM.

El meu interès en l'àmbit de les addiccions i la Patologia dual sempre ha estat present en els inicis de la meva carrera professional. De fet, ja durant l'any 2005 començo a col·laborar en la realització de xerrades a escoles sobre Reducció de riscos en el consum de drogues. L'any 2008 realitzo les pràctiques de tercer curs de Treball Social als pisos terapèutics de l'Associació Social Forma 21 on acabo treballant en 2010 com a Treballadora Social. Durant els anys 2009 i 2010 treballo per a l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), primer com a Educadora Social al Centre de Reducció de danys Sala Baluard i després com a Treballadora Social al CAS de Sarrià. Durant aquesta època treballo simultàniament a diferents serveis d'aquestes dues Associacions.

És en juny de 2010 quan començo la meva tasca al CAS Vall d'Hebron com Educadora Social. Principalment desenvolupada al Programa de Reducció de danys (REDAN) que està integrat al centre i consta dels següents serveis: Espai de venopunció assistida, espai de "Calor i cafè", Programa d'Intercanvi de Xeringues (PIX) i servei de dutxes i rober. Duem a terme projectes i activitats de caràcter educatiu, social i comunitari. Aquest programa està destinat principalment a persones en consum actiu de drogues que necessiten atenció social i sanitària donada la seva situació de fragilitat i exclusió social.

Les Educadores Socials formem part de la Unitat de Treball Social. Som part de l'equip multidisciplinari del CAS Vall d’Hebron i intervenim en diferents dels seus programes i propostes, de la mateixa manera que realitzem tasques de docència i investigació. Participem en diferents jornades i congressos com, per exemple, els organitzats per la Societat Espanyola de Patologia Dual (SEPD). 

Altres institucions

Altres institucions amb les quals està vinculat

Col·laborem amb la Subdirecció General de Drogodependències i l’Agència de Salut Pública amb la implementació de diferents iniciatives i programes com el de Prevenció del contagi de l’Hepatitis C i el VIH, i el Programa de prevenció i atenció a les Sobredosis. 

group_container
Perfils XXSS

Xarxes socials

 
Noticies relacionades

Notícies

Related professionals
Dr. Josep Antoni
Ramos Quiroga
Head of Department
Psychiatry
Lead Researcher
Psychiatry, Mental Health and Addictions
Psychiatrics
Dra. Gemma
Parramon Puig
Head of Section
Psychiatry
Sra. Gloria
Gálvez Hernando
Head of Unit
Social Work
Sra. Mercedes
Rodríguez Fernández
Dr. Marc
Ferrer Vinardell
Head of Section
Psychiatry
Lead Researcher
Psychiatry, Mental Health and Addictions
Dra. Mar
Ramos Gascon
Sra. Marta
Sorribes Puertas
Psychologist
Psychiatry
Dra. María Sonsoles
Cepeda Diez
Dr. Francisco
Collazos Sánchez
Sra. Anna
Beneria Gonzàlez
Psychologist
Psychiatrics
Dra. Amanda
Rodriguez Urrutia
Researcher
Psychiatry, Mental Health and Addictions
Dr. Christian
Fadeuilhe Grau
Sra. Marta
Perea Ortueta
Psychologist
Psychiatry