Talent on Campus

Begoña Benito Villabriga's picture
 
User info Wrapper
image
User info

Dra. Begoña
Benito Villabriga

Dra.
Begoña
Benito
Villabriga

Sóc cardiòloga especialitzada en el camp de les Arrítmies Cardíaques, amb un especial interès en les malalties hereditàries causants de mort sobtada, com les miocardiopaties hereditàries i les canalopaties. Compagino la meva activitat assistencial amb la docència (sóc professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona) i la investigació (sóc coordinadora d'Investigació Translacional del Grup de Recerca en Cardiologia del VHIR).

Centers Info

Belongs to the institutions

General Hospital

Doctor
Cardiology
Location

Vall d'Hebron Research Institute

Researcher
Cardiovascular Diseases
Location
Curriculum

Currículum

 Vaig llicenciar-me en Medicina per la Universitat de Barcelona, i vaig fer la residència en Cardiologia a l'Hospital Clínic de Barcelona (2000-2005), a on també vaig fer la formació específica en Arrítmies (2005-2007). El meu interès clínic i científic s'ha centrat sempre en l'estudi de les miocardiopaties i els trastorns hereditaris causants d'arítmies i mort sobtada. En aquest àmbit, vaig fer una formació (2007-2010) en el camp de la Genètica Cardiovascular (Cardiovascular Genetics Center, Montreal Heart Institute, Canada) i la recerca bàsica i experimental (Electrophysiology Research Program, Montreal Heart Institute, Canada), així com una formació avançada (2010-2011) en el maneig clínic de les arrítmies (Beth Israel Deaconess Medical Center, Harvard University, Boston, USA). 

 

He compaginat sempre l’activitat assistencial amb la investigació i la docència. Vaig treballar al Servei de Cardiologia de l’Hospital del Mar durant el període 2011-2018, a on també vaig coordinar el Grup de Recerca Biomèdica del Cor. El 2019 em vaig incorporar a la Unitat d’Arrítmies de l’Hospital Vall Hebron. Faig una consulta clínica específica dirigida a pacients adults amb mort sobtada inexplicada, miocardiopaties i canalopaties, així com a l’estudi dels seus familiars, en connexió amb la Unitat de Cardiopaties Familiars i Cardiologia Pediàtrica.

 

Paral·lelament, segueixo fent activitat investigadora dirigida fonamentalment a l’estudi del remodelat cardíac i les repercussions sobre les arítmies, i a les teràpies dirigides en els pacients amb trastorns causants d’arrítmies i mort sobtada. En aquests camps, vaig llegir la tesi doctoral al 2015, he liderat diversos projectes que han aconseguit finançament competitiu nacional (FIS, Marató TV3, Sociedad Española de Cardiología), i he centrat el gruix de les meves publicacions científiques. Actualment sóc coordinadora d’Investigació Translacional del Grup de Recerca en Cardiologia del VHIR. Com a docent, sóc professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona i imparteixo classes en diversos màsters i cursos de formació continuada.

 
Related professionals
Sra. Natalia
González Otero
Dr. Ignacio
Ferreira González
Head of Unit
Cardiology
Lead Researcher
Cardiovascular Diseases
Dra. Laura
Dos Subirà
Head of Section
Cardiology
Lead Researcher
Cardiovascular Diseases
Dra. Ana Belén
Méndez Fernández
Medical Coordinator
Cardiology
Dr. Jaume
Francisco Pascual
Dra. Asunción
Torrents Fernández
Dra. Gisela
Teixido Tura
Dr. Jordi
Pérez Rodón
Doctor
Cardiology
Dra. Antonia
Sambola Ayala
Dra. Nuria
Rivas Gándara
Dra. Laura
Galian Gay
Dra. Alba
Santos Ortega
Doctor
Cardiology
Dr. Jordi
Bañeras Rius
Doctor
Cardiology