Talent on Campus

Ignacio Ferreira González's picture
 
User info Wrapper
image
User info

Dr. Ignacio
Ferreira González

Dr.
Ignacio
Ferreira
González

Actualment sóc Cap de Servei de Cardiologia a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Cap del Grup de Recerca de Malalties Cardiovasculars del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i Cap de Grup de CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública. A més, també sóc professor de medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La meva activitat professional ha girat sempre al voltant de la cardiologia clínica (especialment valvulopaties i pericardi), i la meva activitat científica fonamental és en el camp de l'estudi de l'efectivitat d'intervencions cardiovasculars i de la recerca en resultats.

Centers Info

Belongs to the institutions

General Hospital

Head of Unit
Cardiology
Location

Vall d'Hebron Research Institute

Lead Researcher
Cardiovascular Diseases
Location
Curriculum

Currículum

Nascut a Saragossa el 1971, em vaig formar com a cardiòleg clínic a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (1997-2002) per a, posteriorment, realitzar una formació de quatre anys en metodologia d'investigació clínica i epidemiologia, un d'ells a la Universitat de McMaster, al Canadà. En tornar del Canadà vaig llegir la tesi doctoral i, posteriorment, em vaig incorporar com a cardiòleg clínic del Servei de Cardiologia (2007), per a exercir a més de coordinador de la Unitat d'Epidemiologia i Investigació Clínica a aquest Servei.

Durant l'última dècada he coordinat diversos estudis multicèntrics sobre efectivitat, seguretat i cost-efectivitat d'intervencions cardiovasculars que han pogut desenvolupar-se gràcies a l'obtenció de fons en projectes de concurrència competitiva (FIS, Marató TV3, CIBER). A més d'això, una de les nostres passions ha estat la recerca en metodologia, que s'ha desenvolupat en el context del CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública, en el qual sóc coordinador del grup 8. Tot això ha derivat en la publicació de més de 130 articles en revistes científiques.

He estat membre de diverses comissions de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (CEIC, CAT) i, fins al 2017, coordinador de tutors de residents. Actualment sóc professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i, des de 2015, tinc el privilegi de ser editor en cap de la Revista Espanyola de Cardiologia (F.I. 4,57). Des del punt de vista clínic m'he subespecialitzat en malalties valvulars i del pericardi, àrees de coneixement plenament consolidades en el Servei.

 
Noticies relacionades
Related professionals
Dra. Ana Belén
Méndez Fernández
Medical Coordinator
Cardiology
Dra. Laura
Dos Subirà
Head of Section
Cardiology
Lead Researcher
Cardiovascular Diseases
Sra. Natalia
González Otero
Dr. Jaume
Francisco Pascual
Dra. Begoña
Benito Villabriga
Dra. Laura
Galian Gay
Dra. Berta
Miranda Barrio
Dra. Asunción
Torrents Fernández
Dra. Gisela
Teixido Tura
Dra. Nuria
Rivas Gándara
Dra. Alba
Santos Ortega
Doctor
Cardiology
Dr. Jordi
Pérez Rodón
Doctor
Cardiology
Dra. Antonia
Sambola Ayala