Talent on Campus

Desideria Martinez Rascon's picture
 
User info Wrapper
image
User info

Sra. Desideria
Martinez Rascon

Sra.
Desideria
Martinez
Rascon

Sóc infermera amb molta experiència en l'àmbit de la microbiologia clínica. Això m'ha ajudat a ser una referent en l'àrea de les malaties infeccioses, més concretament de les infeccions de transmissió sexual, on en poc temps he tingut el plaer de presentar dues ponències orals en congressos internacionals. Encara que porto 31 anys al mateix hospital, he tingut la sort de conèixer diverses unitats i de totes guardo bones experiències i bons coneixements, que encara aniran en augment.

Centers Info

Belongs to the institutions

General Hospital

Nurse
Infectious Diseases
Location
Curriculum

Currículum

Sóc infermera a la Unitat de Malalties de Transmissió Sexual (Drassanes).

Des de 1986 treballo a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Gairebé els primers 10 anys els vaig passar entre Cures Intensives i Unitat Coronària. Allò em va donar tota l'experiència tècnica per consolidar coneixements, aprendre a treballar en equip, la seguretat necessària per a la presa de decisions i iniciativa a l'hora d'actuar.

Més tard, uns anys al Banc de Sang i Teixits em van donar una altra versió del rol d'infermeria que no era pròpiament l'assistencial, i molts coneixements sobre els hemoderivats.

Posteriorment he estat 17 anys al laboratori de Microbiologia, on he adquirit molta experiència en microbiologia clínica i, paral·lelament, em vaig implicar activament en tot el procés d'acreditació per la Norma ISO, tant en la preparació de la documentació com en la formació per poder exercir d'auditora interna.

La meva activitat docent va començar el 1989 com a professora en pràctiques de DUI, al laboratori com a professora en pràctiques de TSLC i ara torno a ser professora en pràctiques del grau d'infermeria.

He donat cursos de formació continuada en l'àrea de microbiologia i l'àrea d'infeccions de transmissió sexual.

He sigut ponent al Congrés Nacional SEIMC (maig del 2016) amb una presentació oral "Estudio de parejas sexuales en una unidad de ITS. Un reto enfermer@", en el marc del 43 internacional Dexeus Fórum (octubre 2016) a les jornades d'infermeria amb una exposició oral "Enfermer@s en una unidad de ITS" i vaig col·laborar en un treball 2007 al 56 Congreso de la Asociación Española de Pediatría.

Durant aquests anys he assistit a nombrosos cursos de formació interna/externa i encara em queda molt per aprendre.

 
Noticies relacionades
Related professionals
Dr. Vicenç
Falcó Ferrer
Head of Department
Infectious Diseases
Sra. Carmen
Ferrer Barbera
Nursing Supervisor
Infectious Diseases
Dr. Fernando
Salvador Vélez
Dr. Israel
Molina Romero
Dra. Paula
Suanzes Díez
Doctor
Infectious Diseases
Dr. Adrià
Curran Fàbregas
Dr. Adrián
Sánchez Montalvá
Dr. Pau
Bosch Nicolau
Dr. Jorge Néstor
García Pérez
Doctor
Infectious Diseases