Talent on Campus

Rosa Burgos Peláez's picture
 
User info Wrapper
image
User info

Dra. Rosa
Burgos Peláez

Dra.
Rosa
Burgos
Peláez

Sóc endocrinòloga especialitzada en nutrició clínica des de fa més de vint anys, i actualment sóc la Coordinadora de la Unitat de Suport Nutricional del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. 

Les meves àrees d'interès actuals són la desnutrició relacionada amb la malaltia, tant a l'hospital com en l'entorn comunitari. Estic especialitzada en el suport nutricional en patologies específiques: fibrosi quística, errors innats del metabolisme en adults i insuficiència intestinal, entre d’altres.

 

Centers Info

Belongs to the institutions

General Hospital

Person in charge/Coordinator
Nutritional Support
Location
Curriculum

Currículum

Sóc llicenciada en Medicina, especialista en Endocrinologia i Nutrició per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Màster en Gestió Clínica d'Unitats Assistencials per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. El 2020 vaig completar el doctorat en Cures Integrals i Servei de la Salut a la Universitat de Vic/Universitat Central de Catalunya.

Actualment sóc la Coordinadora de la Unitat de Suport Nutricional de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, un equip multidisciplinari que inclou metges, infermeres i dietistes-nutricionistes, i que és el responsable de la nutrició clínica dels pacients atesos a l'Hospital Vall d'Hebron.

Sóc presidenta del Comitè d'Ètica Assistencial de l'Hospital Vall d'Hebron-Parc Sanitari Pere Virgili des del 2019. El Comitè d'Ètica assistencial té com a missió assessorar els professionals, equips directius i als usuaris sobre qüestions i conflictes ètics que puguin sorgir en el desenvolupament de l'activitat assistencial.

En l'àmbit de la docència, imparteixo classes de Bioètica i de Nutrició a la Universitat Autònoma de Barcelona.

He publicat més de 120 articles o capítols de llibres, i he dirigit i participat en nombrosos treballs presentats en congressos i jornades, tant nacionals com internacionals.

Altres institucions

Altres institucions amb les quals està vinculat

Secretaria General de la Sociedad Española de Nutrición Clínica y Metabolismo (SENPE), i membre del Educational and Clinical Practice Commitee of European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN).