Talent on Campus

Juan José González López's picture
 
User info Wrapper
image
User info

Dr. Juan José
González López

Dr.
Juan José
González
López

Sóc microbiòleg clínic i treballo com a facultatiu adjunt del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. A més sóc professor associat del Departament de Genètica i Microbiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador principal al Grup de Recerca en Microbiologia del Vall d'Hebron Institut de Recerca.

Centers Info

Belongs to the institutions

Cross-departmental services

Biologist
Microbiology
Location

Vall d'Hebron Research Institute

Microbiology
Location
Curriculum

Currículum

La meva tasca professional es vertebra en tres línies fonamentals que són l'assistència, la docència i la recerca.

Pel que fa a l’assistència, treballo com a microbiòleg clínic al Servei de Microbiologia des de l'any 2010 on actualment em responsabilitzo, dins de l’àrea de bacteriologia molecular, de la identificació bacteriana, de la detecció molecular dels mecanismes de resistències a antibacterians i de l’epidemiologia molecular.

Quant a la vessant de docència, sóc professor de l’assignatura de Microbiologia al Grau de Medicina i al Grau de Microbiologia al Campus Vall d’Hebron de la Universitat Autònoma de Barcelona. Així mateix, participo com a docent en diferents màsters relacionats amb l’àmbit de la microbiologia i les malalties infeccioses, impartint classes a diverses assignatures de grau i de postgrau.

Pel que fa a la tasca investigadora, formo part del Grup de Recerca en Microbiologia del Vall d'Hebron Institut de Recerca on actualment sóc investigador principal. La meva trajectòria investigadora s’ha centrat principalment en l’estudi dels mecanismes d’acció i de resistència als antimicrobians, en la caracterització molecular de poblacions bacterianes multirresistents i en l'estudi dels mecanismes de patogenicitat bacteriana.

Els darrers anys he començat a treballar en noves línies de recerca entre les quals es troba la recerca de noves estratègies terapèutiques davant dels bacteris multirresistents, l’estudi de les poblacions i evolució de Bordetella pertussis i en l’estudi dels mecanismes moleculars implicats en la sèpsia, així com en la recerca de noves eines diagnòstiques de les malalties infeccioses.

group_container
Perfils XXSS

Xarxes socials

 
Noticies relacionades
Related professionals
Dr. Tomàs
Pumarola Suñé
Head of Department
Microbiology
Dr. Mateu
Espasa Soley
Person in charge/Coordinator
Microbiology
Dr. Andrés
Antón Pagarolas